Tung utökning! El-truck för lyft upp till 8 ton.

Tung utökning! El-truck för lyft upp till 8 ton.

Linde har tidigare haft eltruckar för lyftkapacitet upp till 5 ton. Nu utökas sortimentet med E60-E80/900 för lyft upp till 8 ton. Med den nya trucken har Linde nu en modell även för det tyngre segmentet och kan erbjuda ett heltäckande sortiment på eltrucksidan.


Produkter

Efterfrågan på eltruckar ökar allt mer.
– Främst gäller det truckar upp till 5 ton. Men fler och fler kunder har behov av eltruckar även för tyngre lyft, och här kommer vår nya modell att vara attraktiv, säger Peter Hasselgren, produktansvarig på Linde.

Liksom alla andra Lindemodeller, har E60-E80/900 överlägsen ergonomi, säkerhet och komfort. Hytten är den samma som i dieselmodellerna. I taket på hytterna sitter pansarglas för bästa möjliga sikt och säkerhet.  Den nya, större eltrucken, har dubbla drivmotorer, liksom de mindre modellerna i eltruck­sortimentet.  Vad mer?
- Det finns tre olika körlägen, Economy, Efficiency och Performance. Med dem styr man energiförbrukning och prest­anda. Automatisk parkeringsbroms är standard. Men kan också se återstående batteritid på en display. Dessutom är  ljudnivån mycket låg, vilket förbättrar komforten och arbetsmiljön för föraren, förklarar Peter Hasselgren.

Nya E60-E80/900 visas på Logistik & Transport i Göteborg 19-21 maj.
Den finns redan nu tillgänglig för beställning.
Kategorier

Truckar