Smidigt och säkert batteribyte på DHL

Smidigt och säkert batteribyte på DHL

På DHL i Rosersberg har man löst batteribyten på ett smart sätt som gör att en person själv kan byta batteri – med hjälp av en ledstaplare.


Säkerhet

På DHL Freight i Rosersberg jobbar man 3-skift, och det är ett måste att truckarna alltid är tillgängliga. Nattens försändelser kommer in senast vid åttatiden på morgonen och lastas om till andra bilar som går ut vid tiotiden. Sedan kommer det inkommande gods igen vid 15-tiden som ska levereras ut runt åtta på kvällen.

Fulladdade batterier och smidiga batteribyten är en förutsättning för att godshanteringen ska fungera effektivt. Det gör det, tack vare en speciallösning som både är säker och gör att man inte tappar tid. Alla byten sker i terminalens speciella batterirum.

Janne Åkerlund, ansvarig för Lindes service i Rosersbergsterminalen, förklarar:
– Batterier till drygt ett ton tunga motviktstruckar byts med hjälp av en ledstaplare som väger tre gånger mindre. Ledstaplaren lyfter in och ut batteriet i motviktaren. På ledstaplaren finns en kloss som gör att staplarens gafflar inte kommer för långt i batteriutrymmet.

Sandra Hesslin, business analyst på DHL Rosersberg, är nöjd med lösningen:
– Det är alltid en utmaning att få batteribytena att fungera smidigt. Men det gör det hos oss, tack vare den här speciallösningen. Tidigare har det krävts två personer för att byta batteri. Nu kan en person göra det själv på ett säkert sätt som också innebär att vi inte tappar värdefull tid i produktionen.

Kontakta Daniel Olsson om du vill veta mer

Ring Daniel Olsson 070-328 01 12

lang.get('article.contact.email', Daniel Olsson) daniel.olsson@linde-mh.se
Kategorier

Eftermarknad Ergonomi Produktion Säkerhet