Renaste dieseltruckarna någonsin

Renaste dieseltruckarna någonsin

Budskapet från Linde centralt är tydligt: “Vi vill erbjuda världens säkraste, mest effektiva och mest ergonomiska truck med de lägsta utsläppen.“ Här är den – EVO-serien. Med emissioner som i genomsnitt ligger 69 procent lägre än de nya EU-kraven.


Produkter

Linde lanserar sina renaste dieseltruckar någonsin i början av 2013, samtidigt som nya utsläppskrav från EU träder i kraft. Krav som Lindes EVO-modeller med partikelfilter klarar med råge.
Linde har redan tidigare anpassat sig efter olika emissionstandarder och uppsatta regler för dieselmotorer i truckar. Från och med den 1 januari 2013 gäller tuffare krav från EU gällande avgas­rening (steg 3B, direktiv 2004/26/EC). Direktivet reglerar den successiva minimeringen av avgaser och partiklar från dieselmot­orer i arbetsmaskiner (koldioxid, partiklar, kolväten, kväveoxid).

De nya EVO-modellerna BR393/BR394 är utrustade med nya VW-motorer med integrerat partikelfilter. Partikelfiltret är själv­regenererande och renar automatiskt under körning.
– Vi har alltid legat i framkant när det gäller avgasrening och presenterat truckmotorer som varit bättre än lagens föreskrifter. Även denna gång är vi tidigt ute och klarar de nya kraven, säger Peter Hasselgren, produktansvarig på Linde.

Dieselmotor från Linde

Fördelarna med nya EVO-serien

EVO-truckarna är inte bara rena, de är också säkrare, mer ekonomiska och skonsamma för miljön:
• De är utrustade med variabla pumpmotorer som minskar bränsle­­för­brukningen med upp till 28 procent.
• Ny design, nya stolar och armstöd.
• Truckarna har Linde Engine Protection System som standard, ett system som ger föraren information om oljenivå, kylvätsketemperatur och andra parametrar. Systemet finns som standard sedan tidigare på Lindes dieselmodeller i Sverige.
• Automatisk hastighetsreducering vid kurvtagning (Curve Assist).
• Ny energieffektiv kylfläkt som ökar truckens effektivitet, reducerar bränsle­förbrukning och förlänger truckens livslängd.
Kategorier

Miljö Teknik Truckar