Premiär för ny modellserie i många varianter

Premiär för ny modellserie i många varianter

Nu lanserar Linde en helt ny serie elektriska motviktstruckar, 387/388, som ersätter 336/337-serien. Truckar med ökad komfort och ännu bättre prestanda och produktivitet än sina föregångare. Det kanske allra bästa är att de finns i så många olika utföranden.


Produkter

De stora variationsmöjligheterna på modellerna i serien (2-5 tons kapacitet) gör att de passar för olika applikationer.
    – Truckarna kan fås i högt eller lågt utförande och med kort eller långt chassi. En truck kan alltså skräddarsys i förhållande till hur applikationen och behovet ser ut, berättar Peter Hasselgren,
produktansvarig på Linde.
    Truckarna i den nya serien är utrustade med Linde Traction Control som gör trucken extra säker och pålitlig på halt underlag, till exempel i ramper. Om ett hjul tappar greppet och slirar kopplas Linde Traction Control automatiskt in och förflyttar kraften till det hjul som har fäste.
    –Modeller upp till 3,5-ton (serie 387) är även utrustade med Lindes patenterade kombiaxel.
I kombination med truckens dubbla drivmotorer gör det att trucken kan rotera runt sin egen axel. Den är alltså exceptionellt lättmanövrerad, säger Peter Hasselgren.
    En nyhet på truckarna är att batteriet kan bytas både horisontellt och vertikalt. Som tillval kan 387/388 även fås med inbyggd laddare.
    – Truckarna är utrustade med ett aktivt ventilationsystem som ventilerar bort gaser under
laddningsprocessen och startar automatiskt när laddkontakten ansluts.
    Truckarna i 387/388-serien har automatisk parkeringsbroms som aktiveras när trucken är stillastående och kopplas ifrån när föraren sätter foten på pedalen. De har säten med integrerat ergonomiskt armstöd i ny design. I förarhyttens display kan man bland annat se hur lång körtid som återstår innan batteriet behöver laddas.
    – Förarmiljön är unik. Hytten är separerad från chassi och stativ, vilket innebär att föraren är
skyddad mot vibrationer, säger Peter Hasselgren.
    Prestanda är A och O inom materialhantering. Med den nya modellserien visar Linde än en gång att man ligger steget före även inom detta område. Truckarna kan ställas in i tre effektlägen (Performance, Efficiency och Economy) beroende på vilken prestanda som krävs för olika hanteringar.
    – De olika nivåerna förbrukar olika mängd energi, vilket gör att man kan påverka energiförbrukningen beroende på vilket effektläge man väljer. Men oavsett förbrukning har man alltid en högpresterande truck, säger Peter Hasselgren.

Effektivt batteribyte på Linde truck

Effektivt batteribyte på Linde truck

Linde Traction Control

Linde Traction Control

Nya sköna stolar i Linde trucken

Nya sköna stolar i Linde trucken
Kategorier

Truckar