Porsche har lyft K-trucken

Porsche har lyft K-trucken

Ingen mindre är Porsche Design Group har stått bakom ansiktslyftningen av vår smalgångs kombi­truck – K-trucken. Trucken har utvecklats med funktioner som gör den säkrare och mer ergonomisk, vilket leder till ökad produktivitet, säger Peter Hasselgren, produkt­ansvarig på Linde.


Produkter

Lindes K-truck har 1 500 kg kapacitet och oavsett om det handlar om orderplockning eller hämtning/lämning av last levererar trucken optimal prestanda till låg driftskostnad.
    – Nu kan vi erbjuda lyfthöjder upp till 17 meter och plockhöjder upp till hela 17,5 meter, förklarar Peter Hasselgren.
    Den nya K-trucken har delad kontrollpanel som en av flera nyheter. Normalt finns alla kontrollfunktioner placerade på en stor kontrollpanel framför föraren.
    – Här är panelen uppdelad och sitter i armstöden till vänster och höger om föraren.
    Vad innebär det för föraren?
    – Bättre ergonomi. Med mycket pallhantering sitter man mycket i
trucken och med delad panel har man händerna ergonomiskt lutade mot
armstöden och kan enkelt hantera truckens alla funktioner. Bekväm avlastning under långa arbetsdagar, säger Peter Hasselgren.
    Som option kan man få K-trucken med sidobarriärer som lutas utåt 50 mm.
    – Det betyder ökad räckvidd för föraren, att man till exempel når längre in i ställaget vid plockning.
    En ny säkerhetsfunktion (tillval) är att K-trucken numera kan läsa av streckkoder och RFID (Radio Frequency Identification) som ger signal att trucken ska bromsa in i slutet av gångarna.
    – Sedan tidigare kan trucken läsa av signaler från reflexer och magn­eter. Med avläsning av RFID och streckkoder erbjuder vi ytterligare två alternativ.
En annan ny säkerhetsfunktion (tillval även den) är att trucken kan dela in lagret i zoner utifrån förutsättningarna i de olika gångarna.
– Det kan handla om golvets beskaffenhet eller hinder i olika former . Med hjälp av RFID ställs trucken in så att den kör långsammare där golvet är dåligt och tar hänsyn till eventuella hinder där tex lyfthöjden måste begränsas, säger Peter Hasselgren.

Linde kombitruck K-trucken

Linde kombitruck K-trucken
Kategorier

Ergonomi Lager Teknik Truckar