OPTIMALT UTNYTTJANDE MED NYTT FLEET MANAGEMENT SYSTEM

OPTIMALT UTNYTTJANDE MED NYTT FLEET MANAGEMENT SYSTEM

Med det nya digitala verktyget Connect ser Linde till att hela truckflottor ner till varje enskild truck utnyttjas så effektivt och optimalt som möjligt. Systemet är moduluppbyggt, användarvänligt och väldigt enkelt. Och det ger överlägsen kontroll över truckflottan, säger Magnus Ragnarsson, Connect-samordnare på Linde.


Säkerhet

Connect är ett nytt Fleet Managementsystem som är uppbyggt i tre steg. Det första är Access Controll, en säkerhetsfunktion som sitter monterad i trucken. Med Access Control kan man hålla koll på vem som kör en viss truck. Man kan också bestämma vem som får köra en specifik truck och ge behörighet under en viss tid, till exempel tre månader. Det går också att reducera truckens hastighet för ovana chaufförer, allt för att öka säkerheten. Givetvis går det att plocka ut loggfiler, förklarar Magnus Ragnarsson.

Steg 2 är Analys, en programvara som sitter i trucken och vars syfte är att effektivisera optimera truckflottan. Analysfunktionen gör det möjligt att kontrollera truckens användningsgrad och detaljstudera faktorer som tillgänglighet och aktiv användning, säger Magnus. Steg3 är Krocksensor, en funktion som anpassas efter kundens verksamhet och förutsättningar. Man kan till exempel  ställa in ett tröskelvärde för styrkan i stötar som en truck tar emot under ett arbetspass. Allt stötar som överstiger det fastställda värdet räknas som avvikelse och åtgärdas på olika sätt, förklarar Magnus och räknar upp ytterligare fördelar med Connect.

Kunden köper ett fungerande koncept, administrerar systemet helt och hållet, äger datorn och den lokala databasen. Connect fungerar också stand alone, det vill säga om elen går ner så fortsätter systemet att fungera.

Läs mer på linde-mh.se/connect

Så här fungerar Connect.

Så här fungerar Connect.

Kontakta Jakob Saf om du vill veta mer

Ring Jakob Saf 070-652 04 33

lang.get('article.contact.email', Jakob Saf) jakob.saf@linde-mh.se
Kategorier

Connect Säkerhet