Nya funktioner hos Lindes låglyftare

Nya funktioner hos Lindes låglyftare

2004 lanserades låglyftarserien T20-T25 SP som snabbt gjorde succé runt om i världen. Idag är Linde marknadsledande inom segmentet och tar nu nästa steg i utvecklingen genom lanseringen av flera nya tillvalsfunktioner som förbättrar truckarnas ergonomi och prestanda.


Produkter

Låglyftarna används framförallt vid lastning och lossning av lastbilar, palltransport och orderplockning. En av de största anledningarna till Lindes framgångar i segmentet är truckarnas unika drivkoncept där majoriteten av lasten vilar på drivhjulet så att broms och accelerationskrafter fördelas korrekt. Dessutom är truckarna utrustade med ett hydrauliskt dämpningssystem med lutningssensorer för stödhjulen som medför maximal stabilitet och körkomfort. Oavsett om det handlar om körning på ojämnt eller lutande underlag så har föraren alltid full kontroll över både truck och last.

Innovativa ståplattformar

De nya tillvalen förhöjer körkomforten, säkerheten och effektiviteten hos Lindes låglyftare. En av de viktigaste innovationerna är den helt frånkopplade och dämpade ståplattformen. Plattformen och styrsystemet skapar tillsammans en enhet som är helt fristående från chassitvilket minskar vibrationer och skakningar med 30 %.

Förbättrad ergonomi

De nya låglyftarna kommer finnas tillgängliga med den välprövade e-Driver teknologin, vilket innebär en mer ergonomisk arbetsmiljö för truckföraren. Teknologin säkerställer en arbetsställning där föraren kan vila ryggen mot stödet, positionerad i en 45-gradig vinkel riktad mot körriktningen. Genom ett enkelt enhandsgrepp styr föraren trucken och kontrollerar alla kör- och lyftfunktioner. Den 45-gradiga vinkeln ger en maximal överblick över både färdriktningen och lasten utan att riskera förslitningsskador.

LED-belysning stärker säkerheten

För att underlätta arbete i dåligt belysta miljöer kommer det numera vara möjligt att välja till LED-belysning som tillval. Tack vare belysningen kan processer som lastning och lossning av lastbilar med mörk interiör genomföras både säkrare och effektivare. Belysningen slås enkelt av och på med en enda handrörelse.

Snabb och säker pallhantering

Förutom förbättrad säkerhet och komfort har truckarna både hög drifttid och snabb acceleration. Tack vare den kraftfulla motorn tar det inte mer än fem meter för trucken att nå sin maxhastighet på 12 km/h.

Kontakta Jakob Saf om du vill veta mer

Ring Jakob Saf 070-652 04 33

lang.get('article.contact.email', Jakob Saf) jakob.saf@linde-mh.se
Kategorier

Lager Lastbil truck