Nya 396:an sparar och ökar resurser samtidigt

Nya 396:an sparar och ökar resurser samtidigt

Lindes förbränningstruckar har alltid varit kända för energieffektivitet, utmärkt förarmiljö, säkerhet och miljövänlighet. Med vår nya 396:a tar vi ytterligare ett steg i produktutvecklingen, säger Magnus Pettersson, ansvarig för produkt- och säljsupport på Linde.


Produkter

Linde H50-80/1100 i 396-serien är mycket kraftfull, har utmärkta ergonomiska egenskaper och låga utsläppsvärden. Den har bland annat en helt ny motor, enligt Euro steg 3, som är mer miljövänlig än sina föregångare. Den släpper ut 50 procent mindre koldioxid än vår 353 D-motor, säger Magnus. Även emissionerna av NOX ligger 50 procent lägre än motorn på 353:an. Motorn, en turboladdad fyrcylindrig Deutz, har den mest moderna truckmotorteknologi som finns idag. Den har inte bara lägre utsläppsvärden än andra motorer, den förbrukar också mindre bränsle och har en låg ljudnivå. Även förarmiljön har utvecklats på den nya 396:an. Den har ett nytt stativ och bredare hytt, vilket gör att sikten blir bättre för föraren, säger Magnus Pettersson. Linde Load Control (LLC) är standard på den nya truckmodellen. LLC tar emot signaler från en rad kontrollpunkter i trucken, vidarebefordrar dem till ett datorsystem som anpassar truckens motor och hydraulik till den aktuella arbetssituationen. Tack vare 396:ans konstruktion och egenskaper har serviceintervallerna kunnat utökas radikalt. Motorns serviceintervall har fördubblats
till 1000 timmar och hydrauloljan behöver numera bara bytas var 6000:e timme.

Det gör givetvis att servicekostnaderna blir väsentlig lägre, samtidigt som produktiviteten ökar, säger Magnus Pettersson. Så man kan säga att 396:an å ena sidan sparar resurser i form av miljö och pengar, men å andra sidan utökar resurser i form av effektivitet och tillgänglighet.

Linde H50

Linde H50
Kategorier

Lager Truckar