Ny generation plocktruckar möter högre krav inom dagligvaruhandeln

Ny generation plocktruckar möter högre krav inom dagligvaruhandeln

Trenden, speciellt inom dagligvarusektorn, går mot fler produkter, fler och mer utspridda plockplatser och högre pallställage. Det ställer allt högre krav på orderplockningen, och för att möta dessa har Linde utvecklat en ny generation plocktruckar. – Nu kan vi erbjuda ett mer komplett sortiment plocktruckar, med plockhöjder ända upp till 6,35 meter, säger Peter Hasselgren, produktansvarig på Linde.


Produkter

N20Vi, V08 och V10 – det är modellnamnen på Lindes nya plocktruckar. N20Vi och V08 plockar från golvnivån upp till 2,8 meter, medan V10:an har en plockhöjd på ända upp till 6,35 meter. Bakgrunden till utvecklingen av de nya plocktruckarna är den krävande logistik och materialhantering som allt fler företag, framför allt inom dagligvaruhandeln, ställs inför. Sortimenten inom dagligvaruhandeln får allt fler artiklar. Det gör att plockplatserna i centrallagren hamnar allt högre upp i pallställagen, eftersom de golvnära platserna inte räcker till.

    – Det här är ett fenomen som kräver nya typer av högplocktruckar, säger Peter Hasselgren.

 N20Vi/V08 omfattar fyra olika modeller, varav tre är förarlyftande och den fjärde för plock från enbart golvnivå. N20Vi låglyftande plocktruck är avsedd för tillfällig orderplockning ovan golvnivå, medan V08 mellanlyftande plocktruck är avsedd för mera återkommande plock från högre nivå.

Som vanligt har Lindes utvecklingsingenjörer lagt stor vikt vid truckarnas ergonomiska egenskaper. N20Vi/V08 har större benutrymme och en förhöjd säkerhetsnivå jämfört med tidigare generationers plocktruckar. Förarplattformen är klädd med en tjock, madrasserad gummimatta som absorberar tröttande stötar och vibrationer från ojämnheter i golvet.

Den nya högplocktrucken V10 med 1 tons lyft-kapacitet lyfter förarens plattform upp till 5,3 meters nivå, vilket ger en praktisk plockhöjd upp till 6,35 m, en nivå som inte var möjlig tidigare för denna typ av truck. För att passa vitt skilda plocktillämpningar är V10s konstruktion uppbyggd som en Meccano-byggsats, där byggbitarna kan kombineras till olika variationer på samma tema. Exempelvis finns tre olika storlekar av hydraulpumpar för olika lyfthastigheter: Även total lyfthöjd och chassibredd kan anpassas för olika behov.


Den nya plocktruckfamiljen består av modeller med enbart lyftande förarplattform och modeller där även gaffeln är höj-/sänkbar.

Linde V10

Linde V10
Kategorier

Lager Teknik Truckar