Lyckad roadshow med säkra lösningar

Lyckad roadshow med säkra lösningar

När kraven på effektivitet ökar, måste även säkerhetslösningarna moderniseras. Vårens Linde Safety Roadshow lyfte fram trucksäkerhetens betydelse – utrustning och tjänster som både ökar lönsamheten och säkerheten på arbetsplatsen. – Syftet med vår rikstäckande turné var att fokusera på säkerhetsfrågorna samt att öka kunskapen. Intresset visar att kunderna uppskattar vårt initiativ, säger Felicia Ek, projektledare för turnén.


Service

Linde Safety Roadshow är en europeisk satsning från Linde för att lyfta säkerhetsfrågorna, och när den kördes i Sverige i maj månad – i Malmö, Göteborg, Stockholm och Örebro – var det med en viss anpassning till svenska förhållanden.

– Bland annat hade vi med ett seminarium om Arbetsmiljöverkets föreskrifter gällande ansvar, som var välbesökt och uppskattat, berättar Felicia Ek.

Snabbare och säkrare med rätt teknik

Roadshowen var uppbyggd kring seminarier på olika teman samt ett antal säkerhetsutrustade truckar som demonstrerades i sin rätta miljö. Bland annat visades Dynamic Mast Control för skjutstativtruckar upp, ett intelligent förarassistanssystem som snabbt häver de svajningar som kan uppstå vid arbete på höga höjder.

– Höghöjdslager blir allt mer vanligt och demonstrationen av Dynamic Mast Control var ett tydligt exempel på hur nya tekniska lösningar gör arbetet både snabbare och säkrare.

Det unika säkerhetssystemet Linde Safety Pilot väckte också mycket intresse. Systemet finns i två versioner, Select och Active, och hjälper föraren att sortera viktig information som lyfthöjd, lastvikt, körhastighet och lastens tyngdpunkt.

Ökat intresse för säkerhet

Med på turnén var även två experter från Lindes tyska huvudkontor – Tobias Siegler och Fabian Scherer - som kunde svara på de mest komplexa frågorna från besökarna.

– Vi ser ett ökat intresse för säkerhet hos våra kunder runt om i hela Europa, berättar Tobias Siegler. Men många är osäkra på vilka säkerhetssystem som finns och hur de bäst kan nyttjas i praktiken. Syftet med Linde Safety Roadshow har varit att öka kunskapen hos våra kunder genom att exemplifiera vårt utbud av tjänster och truckar.

Lyckad turné

Totalt lockade Lindes roadshow närmare 350 besökare på de fyra platserna. En siffra som Felicia Ek är mycket nöjd med, då inbjudan gick ut till en begränsad krets av maskin- och verksamhetsansvariga på företag i respektive region.

– Konceptet med en kombinerad roadshow och minimässa var lyckat och vi fick ett bra gensvar. Det är inte omöjligt att vi återkommer med konceptet, men att vi då lyfter fram andra viktiga teman, exempelvis automation eller ny batteriteknik, säger Felicia Ek.

Läs mer

...om några av Lindes innovativa och effektiva lösningar för en säkrare arbetsplats, som presenterades under Linde Safety Roadshow.

Linde Safety Pilot 

Dynamic Mast Control

Fleet Management 

Utbildningar

Besökarna minglar

Besökarna minglar

Demo av Linde Safety Pilot

Demo av Linde Safety Pilot

Fullt hus i Örebro

Fullt hus i Örebro

Linde Dynamic Mast Control visas upp

Linde Dynamic Mast Control visas upp
Kategorier

Lager Service Säkerhet Utbildning