Lokal gigant sköter ståljättens trucktransporter

Lokal gigant sköter ståljättens trucktransporter

Ovako Steel är en gigantisk stålkoncern med tillverkning bland annat i Hällefors. Företagets interna trucktransporter sköts av ett familjeföretag, som är en gigant på orten – Kjellbergs Logistik & Teknik. Det var ett stort steg att ta hem den upphandlingen. Men vi sa ”vi kör, annars tar någon annan affären”, säger VD:n Marcus Kjellberg.


Case

Kjellbergs är ett välkänt och framgångsrikt företag i Hällefors. Farfar Holger startade verksamheten, pappa Anders tog över och nu är det hans son Marcus som driver skutan. Om man nu kan prata om skuta, när de flesta av Kjellbergs nio affärsområden handlar om hjulburna transporter av olika slag. Ovako har man haft som kund sedan 1967. Riktigt stort blev uppdraget 2003, när Kjellbergs fick förtroendet att sköta Ovakos hela transportsystem. En stor del är de interna trucktransporterna.
- Man kan säga att Ovako köper en funktion av oss. Vi köper truckarna av Linde, hyr ut dem till Ovako, som bemannar truckarna och utbildar förarna. Vi ansvarar för service och underhåll, det är ett 30-tal personer hos oss som jobbar med den delen bara för Ovako, säger Marcus Kjellberg.

    Just nu går ett 20-tal eltruckar (1,6-4,8 ton) från Linde inne på Ovakos anläggning i Hällefors. Och dom får jobba hårt. Varje år kommer cirka 230 000 ton stålämnen till Ovako.
30 000 ton är tråd, som kräver pallhantering. Tonnaget ska hanteras åtta-tio gånger innan de färdiga produkterna är klara att skeppas till kunden.


    - Vi har köpt både begagnat och nytt genom åren. Snart får vi en leverans av fyra nya eltruckar. Vad Ovako vill ha är en truckflotta som är driftsäker och kostnadseffektiv. Det kravet uppfyller vi tack vare vår erfarenhet när det gäller truckar och tack vare truckarnas kvalitet.

Marcus Kjellberg på Ovako Steel

Marcus Kjellberg på Ovako Steel
Kategorier

Lager Teknik Truckar