Litium-jon-truckar på framfart

Litium-jon-truckar på framfart

Nu utökar vi utbudet av truckar utrustade med energieffektiva och underhållsfria litium-jon-batterier. Den nya lanseringen inkluderar palltruckar med plattform, låglyftande plocktruckar samt dragtruckar. Dessutom erbjuds nya och kraftfullare batterier med en kapacitet på 4,5 och 9,0 kWh


Produkter

Allt fler lager och industrier väljer idag truckar utrustade med litium-jon-batterier framför traditionella bly-syra-batterier. En stor fördel med teknologin är att laddningen både går snabbare och enklare, samtidigt som mer energi kan lagras i samma batteriutrymme vilket möjliggör flerskiftsarbete utan batteribyte.

Med fler än 2 500 garanterade laddningar är litium-jon-batteriets livslängd minst dubbelt så lång som hos ett konventionellt batteri. Dessutom är energieffektiviteten i den nya teknologin betydligt bättre. Hos litium-jon-batterierna kan 90 % av den laddade energin användas för att driva trucken vilket kan jämföras med 60 % hos konventionella batteritruckar. Efter att ha nått sin garanterade livslängd har det även visat sig att litium-jon-batterierna är långt ifrån förbrukade och i snitt har 75 % av kapaciteten kvar vilket innebär att batteriet kan användas i upp till 10 år, eller ännu längre.

Flexibla laddningsmöjligheter och kraftfulla batterier

Tack vare lagringen av energi lämpar sig litium-jon-truckarna väl för verksamheter som idag har stora behov av bytesbatterier. Exempelvis kan verksamheter med hög arbetsbelastning under delar av dagen, följt av några timmar då inte hela flottan behöver utnyttjas, spara både tid och pengar på att gå över till litium-jon-truckar. En full laddning tar 90 minuter men efter endast 40 minuter är 60 % av batteriet tillgängligt. Jämfört med bly-syra-batterier har litium-jon-batterierna även högre energidensitet vilket ger utrymme för mer kraft, särskilt i mindre truckar som låglyftare och dragtruckar. Samtidigt utökar Linde MH även batteriportföljen med kraftfullare batterier på 4,5 och 9,0 kWh. Det innebär att man nu täcker kapaciteter från 1,8 till 9,0 kWh vilket möjliggör användandet av litium-jon-truckar även vid högintensiv hantering.

Litium-jon-truckar på framfart. Bild 2

Kontakta Jakob Saf om du vill veta mer

Ring Jakob Saf 070-652 04 33

lang.get('article.contact.email', Jakob Saf) jakob.saf@linde-mh.se
Kategorier

batteri innovation Miljö Truckar