Lindes ”arbetshästar” en del av PoG:s tillväxt

Lindes ”arbetshästar” en del av PoG:s tillväxt

Det började i Östra Mölla 1904. Idag, 103 år senare, är familjeföretaget PoG Woody Bygghandel ett av bygdens mest expansiva inom sitt område. Linde är en av de leverantörer som varit med under den senaste uppgången.


Case

”Enkelt sagt, störst i Sverige – bäst lokalt!” står det på PoG:s hemsida. Och om företaget inte redan är där, så är man på god väg.
    – Vi har haft en bra utveckling. Under de senaste åren har vår omsättning ökat kraftigt, konstaterar Kalle Gustafsson, VD och tredje generation Gustafsson i företaget.
    I dag har PoG 65 medarbetare och verksamhet i Sjöbo, Hörby, Bjärsjölagård och Södra Sandby, där huvudkontor och centrallager ligger. Företaget är numera en renodlad bygghandel, från att från början även ha varit inriktad på lanthandel och spannmål. Kalle Gustafssons
pappa myntade det uttryck som fortfarande är PoG:s motto: ”Ett företag kan gå bakåt, stå stilla eller gå framåt, och vi gör bara det sistnämnda.”
    – En bra truckpark är givetvis en del i utvecklingen. Utan en sådan skulle vi aldrig kunna hålla den service vi vill. I vårt centrallager plockar vi 20 procent av de produkter som står för 80 procent av omsättningen. Det handlar om 440 artiklar som vi omsätter allra mest.
– Vi kör skift mellan sex på morgonen och åtta på kvällen. Och då får truckarna inte stå stilla.
    Sju dieselmotviktare från Linde (H30D, H35D, och H40D) får jobba hårt på lagret. Kalle litar på sina ”arbetshästar”.
    - Mina killar trivs i truckarna, det var nummer ett när vi valde leverantör. Sedan ligger Linde tekniskt långt fram inom förarmiljö, funktion och komfort. För mig är Linde outstanding  när det gäller truckar för vår verksamhet.

Kalle Gustavsson, nöjd kund till Linde

Kalle Gustavsson, nöjd kund till Linde
Kategorier

Bygghandel Lager Truckar