Ha en skön sommar!

Ha en skön sommar!

Precis som du ser vi fram emot en skön semester och en stunds paus från truckar och materialhantering. Här kan du läsa hur Lindes vd Bengt Alestig summerar läget på marknaden just nu.


Säkerhet

Hur är läget Bengt?

Jag fick frågan häromdagen, och vad som åsyftades var läget på marknaden. Marknaden är stabil, och det ser ut att hålla i sig. Vissa modeller är mer efterfrågade än andra, precis som vanligt. Totalt sett växer vår affär, inte minst tack vare två stora avtal som vi har slutit den senaste tiden. Förutom en ännu större tro på vårt erbjudande, har det gett oss en rejäl skjuts framåt inom såväl nyförsäljning och serviceuppdrag, som i antalet nya medarbetare.

Vårt avtal med Volvo Car Corporation innebär ett stort serviceåtagande, och därmed ett stort behov av servicetekniker. Det är mycket glädjande att vi inom ramen för Volvo-avtalet har anställt 30 nya medarbetare, varav två serviceledare och resten tekniker. De nya medarbetarna är högt kvalificerade och uppfyller Volvos och våra högt ställda krav på kompetens. Värt att poängtera är att vi har haft lätt att nyrekrytera, ett bevis för att Linde är en attraktiv arbetsgivare.

En annan sak är också viktig att betona. Ofta blir det de stora affärerna som hamnar i rampljuset, och det kanske inte är så konstigt. Men det betyder inte att de små affärerna och de mindre kunderna är mindre viktiga. Inte för oss i alla fall.

Produktmässigt pekar trenden på att dieseltruckar allt mer ersätts av eltruckar där förutsättningarna är de rätta. Diesel har fortfarande en plats i tuff hantering och där man inte vill jobba med bytesbatterier, men annars är det el som gäller. Vi har ett brett sortiment på elsidan, och på Logistik & Transport i Göteborg i maj presenterade vi en nyhet som fick stor uppmärksamhet hos de cirka 5 300 besökarna – en eltruck för lyft upp till 8 ton. Fler och fler kunder har behov av eltruckar även för tunga lyft, och här passar vår E60-E80/900 utmärkt. Den har klassens bästa sikt, hög komfort, bra säkerhet och låga driftkostnader, tack vare låg förbrukning och långa serviceintervaller. Kort sagt – ännu en Linde-truck för framtiden.

 Apropå framtid, så stundar det ju semestrar. Jag hoppas du får en skön ledighet och tänker på truckar så lite som möjligt. Skulle du känna abstinens kan du alltid gå in på vår nya webb battreupp.se och läsa intressanta truckreportage från bland annat Carlsberg i Falkenberg. Där går det för övrigt en truck som har jobbat så många timmar att det motsvarar 48 varv runt jorden. Det säger en del om våra truckars kvalitet, och om att förebyggande service och omvårdnad av engagerade tekniker gör underverk.

Ha en skön sommar.

Bengt Alestig

Vd

Kontakta Bengt Alestig om du vill veta mer

Ring Bengt Alestig 070-345 20 43

lang.get('article.contact.email', Bengt Alestig) bengt.alestig@linde-mh.se
Kategorier

Säkerhet