God Jul Elgiganten

God Jul Elgiganten

Slå ihop julhandel och Elgiganten och Linde vet precis vad som gäller: Närmare 50 korttidstruckar ska levereras till företagets centrallager i Jönköping.


Case

I närmare 20 år har Elgiganten och Linde samarbetat. På hemelektronikkedjans enorma lager går ett stort antal Linde-truckar permanent. Till julhandeln blir det många fler.
– Antalet har ökat successivt. Ett tag levererade vi ett 30-tal truckar till julhandeln, men de senaste åren har det varit över 50, förklarar Patrik Andersson, KAM på Linde.

Från november till slutet av januari behöver Elgiganten fler truckar på lagret. Mest handlar det om plocktruckar, men även en del motviktare och låglyftare. En dryg månad före leverans börjar Linde göra i ordning truckarna efter Elgigantens behov.
– Plocktruckarna är faktiskt klara redan i september; vi har jobbat ihop så länge att vi vet vad de behöver och kan sätta igång i god tid.

Målet är att leverera truckar som är lika de permanenta truckar som går på lagret, säger Patrik och fortsätter:
– Alla våra korttidstruckar kontrolleras, servas och besiktas innan leverans. För Elgigantens del monterar vi på datorer som plockar enligt deras ordersystem, monterar fästen till datorerna och byter omformare från 24 till 12 V. På de flesta plocktruckar sätter vi på gafflar med en speciell längd för att underlätta hanteringen.

Sedan är de korttidshyrda Linde-truckarna redo för tre månaders hårt arbete i Elgigantens 95 000 kvadratmeter stora centrallager.

Kontakta Patrik Andersson om du vill veta mer

Ring Patrik Andersson 070-652 04 32

lang.get('article.contact.email', Patrik Andersson) patrik.andersson@linde-mh.se
Kategorier

Korttidshyra