Full fart framåt!

Full fart framåt!

Som inbiten formel 1-fantast drömmer jag om att komma i över 300 kilometer i timmen på en raka, känna kraften i att bromsa ner till tvåan 75 meter från kurvan, accelerera på nytt i mitten av kurvan och dra på för fullt igen ut på nästa raka.


Profil

Nu hyser jag inga större förhoppningar om att just den drömmen kommer att uppfyllas.
    Men Lindes egen el-gokart är inte så dum den heller. Topphastigheten i den räcker för att slipsen ska sitta som ett smäck över axeln. Och så leder jag ett företag som utvecklas starkt. Så full-fart-framåt-känsla, det får jag varje dag.
    2014 var Lindes bästa år hittills. I skrivande stund vet jag inte hur 2015 blir när vi slår ihop böckerna.
Att vi gör ett mycket bra år igen, det står helt klart. Bakgrunden är bland annat flera stora affärer med Aditro och Volvo Cars som höjdpunkter. En följd av framgångarna är att vi har utökat säljkåren och anställt 35 nya servicetekniker som har hand om truckflottan på Volvo Cars i Torslanda, Olofström och Skövde.
    Vi har planlagt för fortsatt expansion även 2016. Någon fara för växtvärk är det inte. I takt med att vi tar
affärer och marknad anpassar vi vår organisation därefter. Apropå organisation så vill jag betona vilka
fantastiska medarbetare jag har på Linde. Den kompetens, det engagemang och den vilja att utvecklas som finns här är makalös, och även det är förstås en viktig anledning till att det går bra för oss – och i nästa steg för våra kunder.
    2016 blir ett spännande år med lanseringar av flera nya modeller. Vi räknar också med ett genombrott för de effektiva litiumjon-batterierna och presenterar Connect, ett nytt Fleet management-system. Många av nyheterna kommer att handla om truckarnas insida, om olika system som gör att truckflottans effektivitet och produktivitet ökar ytterligare.
    Just nu bygger vi om och renoverar vårt huvudkontor i Örebro. Kontoret, demohallen och andra utrymmen moderniseras för att vara up-to-date. Ombyggnaden gör att vi kan jobba effektivare. De som jobbar mycket ihop kan sitta ihop i kontorslandskapet. Det leder till en bättre funktion och ett närmare samarbete hos oss internt. Även det är i slutänden bättre för våra kunder.
    Förra våren arrangerade vi för första gången vår egen mässa ”Focus on Tomorrow” i Tyskland. Nästa år gör vi om det igen i samma omfattning; med lansering av nyheter, intressanta föredrag och seminarier, och mycket annat. Fokus på framtiden, det har vi alltid på Linde. Det är därför det är full fart framåt.
    Jag ser förresten att nästa års formel 1-säsong startar den 3 april i Australien och fortsätter fram till den
27 november i Abu Dhabi. Det blir också något att se fram emot.
Vi hörs och ses igen 2016.

Kontakta Bengt Alestig om du vill veta mer

Ring Bengt Alestig 070-345 20 43

lang.get('article.contact.email', Bengt Alestig) bengt.alestig@linde-mh.se
Kategorier

Porträtt