En trevlig lekkamrat i Guds hus

En trevlig lekkamrat i Guds hus

På pastor Göran Lindströms pikétröja står det ”Vi finns för dig”. En som finns för de byggande församlingsmedlemmarna i Citykyrkan i Örebro är en begagnad E-16. Förutom att den lastar, lossar och lyfter har den till och med varit påtänkt som predikstol.


Case

Citykyrkan i Örebro och hyresgästen Hannaskolan växer så det knakar. Snart står nya lokaler i två plan klara, byggda av församlingsmedlemmarna själva.

– Vi har gjort stor del av rivningsjobbet själva, och säkert lagt ner 3 000 mantimmar, säger Göran Lindström. Vi bygger framför allt för att kvalitetssäkra undervisningen för Hannaskolan. 150-160 elever står i kö för att komma in. Trots att vi bygger har vi ingen växtmån i de här lokalerna. Nästa steg blir att flytta eller köpa en intilliggande fastighet. Men nu klarar vi oss ett tag i alla fall.

Citykyrkan grundades 1986 som en fristående församling. Fem år senare köpte man fastigheten på Egnahemsgatan 2 i Örebro, som då inhyste Älvtomta dagcentral och vårdcentral. Ganska snart insåg man att det behövdes större utrymme för att ta emot fler elever i Hannaskolan, en grundskola med kristen värdegrund. Projektet, som ska vara klart i början av 2010, kostar cirka 20 miljoner kronor. Göran Lindström är inte bara pastor, utan också byggledare för projektet.

– Vi satsar det mesta själva i form av tid och pengar. Man kan säga att vi ger vårt tionde, precis som det står i bibeln. Uppslutningen är fantastisk, och vi känner alla en enorm stolthet över att ro projektet i land.

En som bidragit stort är den senaste församlingsmedlemmen – den begagnade eltrucken från Linde!

– Den har hjälpt oss enorm mycket, säger Göran Lindström. Förutom lastning och lossning, använder vi den också när vi sorterar material som vi återanvänder eller säljer. Jag räknar med att vi kommer att få in en dryg halvmiljon från försäljning av prylar som vi inte kan återanvända. Han tittar på trucken och ler:

– Vid vår sista gudstjänst här hade vi faktiskt en tanke på att använda trucken som predikstol. Vi har ingen traditionell talarstol i vår kyrka, utan är ganska flexibla. Nu blev det inte så…

”… men man vet ju aldrig” ser det ut som Göran Lindström är på väg att säga. Han gör det inte. Men det skulle inte förvåna om den där väldigt trevliga lekkamraten får en särskild plats vid den första gudstjänsten i Citykyrkans nya kyrksal om ett par månader.

Göran Lindström

Göran Lindström
Kategorier

Approved Begagnat