En affär med rätt ingredienser

En affär med rätt ingredienser

Hög och jämn kvalitet är en av de viktiga ingredienserna i Findus produkter. Det gäller även företagets truckpark. Efter ett nytt rentalavtal rullar 57 nya truckar på Findus produktionsenhet i Bjuv. Och parallellt med den svenska affären, gjordes en liknande affär för ett brittiskt bolag i Findus Group-koncernen, som Findus tillhör.


Case

Andreas Lidén var Lindes förhandlingspart på Findus. Han ser en tydlig fördel med rentalavtal  framför att Findus skulle äga truckarna.  Vi ägde alla våra truckar tidigare. Det var en truckflotta modell äldre med allt vad det innebär i form av sämre driftsäkerhet, prestanda och kostnadskontroll. Det nya avtalet ger oss många fördelar: Nya truckar, givetvis. Men också

Högre tillgänglighet och bättre kontroll på kostnaderna. Affärens utformning och Lindetruckarnas kvalitet och prestanda passar väl in i Findus Group-koncernens filosofi när det gäller den här typen av inköp. Det är ingen tillfällighet att det gjordes en liknande affär i England med Lindetruckar samtidigt som den i Sverige. Den brittiska affären omfattar 75 truckar, den svenska 57. Totalt ingår 67 truckar i Findus nya rentalavtal. Dessutom äger företaget fortfarande 20 truckar Findus har en väldigt fräsch truckpark nu, säger Martin Linse, regionchef på Linde Region Syd. Det här är ett typfall för hur allt fler företag agerar när de ska investera i nya truckar.

Hur då?

– Findus truckpark var gammal och ner gången. Att köpa nytt och äga själv hade kostat miljontals kronor. Findus bestämde sig för att ta ett samlat ekonomiskt grepp kring sina truckar och outsourca truckparken. Vi resonerade oss fram till ett rentalvtal. Det är ett bra sätt att förnya truckflottan utan att binda kapital. Avtalet tecknades förra hösten och under det första kvartalet i år levererades truckarna.  

Bland annat ett 30-tal ledstaplare med fällbar åkplatta.Där används de till intern logistik, lagerverksamhet samt transport av varor och reservdelar. Linde och Findus har en lång historia ihop. Som sig bör konkurrensutsattes Linde ändå inför affären. Vad avgjorde?  Truckarnas kapacitet plus att Linde engagerade sig i våra unika behov, säger Andreas Lidén. De påpekade vad som kunde ändras för att truckarna ska fungera optimalt. Och för att truckförarna ska ha en så bra arbetsmiljö som möjligt.

Linde motviktstruck

Linde motviktstruck

En affär med rätt ingredienser. Bild 5


Kategorier

Lager Truckar