CiTi Truck
– en revolution för distribution i city Spela video: CiTi Truck – en revolution för distribution i city

CiTi Truck
– en revolution för distribution i city

Stadskärnor är ofta hopplösa för leveranser. Men inte längre. Lindes nya CiTi Truck har funktioner och egenskaper som gör arbetet betydligt lättare för alla citychaufförer. En revolution för leveranser i stadskärnor, säger Lindes marknadschef Karl Johan Lindahl.


Produkter

Trappsteg, ramper, ojämnt underlag och höga trottoar-kanter är några av de hinder som möter chaufförer som levererar varor i city. Hinder som måste passeras med tålamod, uppfinningsrikedom och fysisk ansträngning för att leveranserna ska komma fram.
    – CiTi Truck är helt och hållet utvecklad för att
framföras i stadsmiljö och har en rad funktioner som gör att chauffören enkelt kan kontrollera trucken och dess last. Många som provade trucken vid lanseringen upplevde den som helt otrolig, säger Karl Johan Lindahl.

CiTi Truck är bland annat utrustad med en joystick (Easy Control) med alla elektriska funktioner integrerade i styrarmen. Föraren manövrerar joysticken med en hand. Lyfta, sänka, flytta bakåt och framåt, accelerera eller bromsa – allt är lika enkelt. Trucken har också en rad säkerhetsfunktioner för att skydda föraren, förbipasserande och lasten. Den tar sig smidigt över trottoarkanter eller vägrenar som är upp till 70 mm höga.

CiTi Truck lyfter 500 kg, har en toppfart på 6 km/h och kan fås med tre batteristorlekar. Batterier är metallhybridbatterier som är lätta och endast 4-5 cm tjocka. Det gör att hela trucken endast väger 95 kg inklusive batteri! Trucken har eldrift och är tystgående, vilket är en stor fördel eftersom många leveranser sker tidigt på morgonen då folk inte vill bli störda, säger Karl Johan Lindahl.

Linde CiTi Truck

Linde CiTi Truck

Linde CiTi Truck

Linde CiTi Truck
Kategorier

Lastbil Terminal Truckar