1401 – En uppgraderad 359:a i ny design!

1401 – En uppgraderad 359:a i ny design!

Den största nyheten först, som sig bör: den före detta 359-serien är utökad med en 10-tonstruck, passande för till exempel pappers­bruk som har nytta av en mindre truck.


Produkter

Före detta 359?

– Ja, nu när vi har bytt utseende har vi även bytt namn, från 359 till 1401. Och så har vi uppdaterat truckarna med en hel del saker som gör dem ännu bekvämare och säkrare, säger Peter Hasselgren, produktansvarig på Linde.

1401:orna är motviktstruckar med 10-18 tons kapacitet. Ytterst kraftfulla maskiner som passar på pappersbruk, i hamnar och andra arbetsmiljöer med tonvikt på tung hantering. Ny i serien är alltså 10-tonnaren på tyngdpunktsavstånd 1200.
    – Med den modellen attraherar vi kunder som sysslar med tung hantering och har behov av en kraftfull truck av något mindre storlek, säger Peter Hasselgren.

Här är de huvudsakliga uppdateringarna av 1401-serien:

• Trucken är förberedd för de nya emissionskraven för steg 4-motorer. Det kräver partikelfilter och katalysator vilket kommer integreras i truckens chassi.

• Förarhytten tippas åt sidan istället för bakåt vilket ger utrymme för ett större kylarpaket placerat bakom hytten. Den nya placeringen av kylar­paketet medför även en  bättre luftgenomströmning.

• Motvikten baktill på trucken har designats om och är modulärt uppbyggd. Det ger en bättre sikt när man tittar bakåt över chassit och möjlighet att anpassa trucken för olika applikationer.

• Lägre ljudnivå i förarhytten tack vare förbättrad isolering mellan hytt och chassi.

• Trucken är utrustad med en central servicelucka för snabb och enkel åtkomst vid daglig service.

• IQAN färgdisplay som bland annat visar bränsleförbrukning & vikt på gafflarna.
Kategorier

Pappersbruk Truckar